1a Fira de la Cervesa Artesana d’Ullastrell

Dimarts, 6 de març de 2018 a les 00:00

Dins les Festes de Serralavella, el proper dissabte 10 de març se celebra la primera edició de la fira, la qual comptarà amb la presència de sis cerveseres artesanes.
Entre l’oferta d’activitats complementàries s’hi troba la presentació d’un llibre, una concentració de motos i música en directe amb els concerts de Shake i The Cabrians.

En el marc de les Festes de Serralavella, celebrarem aquest dissabte 10 de març la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana. Durant tot el dia, a l’espai de la Plaça de les Escoles (Pujada de l’1 d’Octubre), mitja dotzena de productors catalans oferiran al públic l’oportunitat de degustar les seves millors creacions. La iniciativa, impulsada per la firma cervesera local Tr3tze amb el suport de l’Ajuntament d’Ullastrell, comptarà també amb la presència de productors artesans com La Resclosa (Terrassa), Vic Brewery (Vic), Cerberus (Artés), Tro Ales (Barcelona) i Synera (Arenys de Mar).
La jornada arrencarà a les 12h del migdia, amb música d’ambient i moltes activitats complementàries. Una d’elles és la presentació del llibre “Les 60 millors cerveses artesanes de Catalunya”, que tindrà lloc a les 13h. Escrit per Cristina Nicolau i Roberto Pérez, i editat per Cossetània Edicions, aquesta publicació permet conèixer els diferents estils de cervesa que s'elaboren a casa nostra, així com les principals microcerveseries que hi ha al territori. El llibre també desvela què s'amaga rere cada ampolla de cervesa, amb una proposta de tast bàsica, notes sobre el maridatge, la seva història i les característiques més tècniques com el preu, les addicions o la graduació, amb un espai també per a les cerveses sense gluten.

La jornada també servirà per presenciar una concentració de motocicletes scooter clàssiques, per iniciativa de Soul Vespa Scooter Club Terrassa. A més, durant tot el dia diversos dj’s oferiran sessions de música per ambientar la festa. En aquest sentit, la jornada culminarà amb el concert de dos grups. Serà a partir de les 23h, quan “The Cabrians” i “Shake” pujaran a l’escenari per realitzar les seves actuacions musicals amb ritmes de reggae, soul i ska.
La Fira de la Cervesa Artesana d’Ullastrell també disposarà de servei de bar amb refrescos, tapes i entrepans, a més d’una carpa amb productes formatgers i una altra amb panades. Les instal·lacions compten amb un espai interior i un altre a l’aire lliure, on s’hi ubicaran taules i cadires per a tot el públic assistent. Com ja és habitual en aquest tipus d’esdeveniments, tots aquells visitants que consumeixin una cervesa s’emportaran un got de vidre de record. L’entrada al recinte, ja sigui per degustar els productes o per assistir als concerts i activitats, serà totalment lliure i gratuïta.

XIII Festes de Serralavella

Aquesta primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d’Ullastrell s’emmarca en la celebració de les Festes de Serralavella, considerada la Festa Major d’hivern del municipi vallesà. En aquest cas, la 13a edició de les Festes de Serralavella tindrà lloc entre el dimecres 7 i el diumenge 11 de març. La festivitat començarà el dimecres, a les 16h, davant l’Ajuntament, amb la visita i el pregó de la Vella Quaresma i una posterior xocolatada popular. Seguint amb una antiga tradició compartida entre moltes generacions, els nens i nenes de l’escola, equipats amb cistells, serres i barretines, passaran per les cases del poble cantant la cançó de Serralavella mentre serren un tronc, simbolitzant el tall pel mig de la Quaresma.
D’aquesta manera s’iniciarà una festa que compta amb un programa de més de vint activitats. Entre elles destaquen el XI Concurs de Cuina de Quaresma, divendres al vespre a la Sala d’Exposicions del Casal; la tarda de jocs i el berenar popular del dissabte a la tarda, al carrer de la Serra; l’esmentada primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana, dissabte durant tot el dia, i la ja consolidada Fira de Serralavella i Quaresma de diumenge al matí. Aquesta fira multisectorial exhibirà, un any més, una gran oferta de parades de comerciants locals i visitants, a més de nombroses activitats lúdico-festives, com la XXIII Trobada Gegantera.
El programa de les Festes de Serralavella d’enguany també inclou algunes propostes que se celebraran durant el cap de setmana posterior, com el col·loqui “Catalunya avui”, a càrrec de Carme Forcadell. Aquest tindrà lloc a la Sala d’Actes del Casal el divendres 16, a les 19.15h, i estarà organitzat per l’entitat ANC – Ullastrell per la Independència. Els actes es donaran per acabats amb la VII Cursa de Muntanya d’Ullastrell, la qual se celebrarà el diumenge 18.

 

Darrera actualització: 08.03.2018 | 23:56