CIRCULAR INFORMATIVA

Dijous, 30 de gener de 2014 a les 00:00
Planta de Tractament de Terres Contaminades

El Jutjat del Contenciós Administratiu nº13 de Barcelona ha fallat en contra del recurs contenciós administratiu de l'empresa Central  de Valorització de Sols S.L., promotora de la Planta de Terres, envers el decret d'alcaldia en què es desestimava la sol·licitud de llicència ambiental per silenci administratiu.

El passat 7 de febrer de 2011 es va signar un decret d'Alcaldia on es desestimava la sol·licitud de atorgament de la llicència ambiental per silenci positiu. Prèviament CVS S.L demanava que se li concedís la llicència entenent que l'Ajuntament no havia contestat a la seva sol·licitud. Aquesta llicència ambiental era la que havia de donar el punt de sortida a l'activitat de la "Planta".

Arrel d'aquesta negativa, l'empresa promotora CVS S.L. va interposar un recurs de reposició contra aquest decret a l' Ajuntament.

El Govern va tornar a desestimar el recurs i es va signar un nou decret a 16 de febrer de 2012 desestimant altra vegada la concessió de la llicència ambiental per silenci administratiu.

Finalment l'empresa CVS S.L. va interposar un recurs contenciós administratiu al jutjat pertinent esperant que fos el jutge qui acabés reconeixent que la llicència  li havia de ser concedida .

En sentència nº 6 /2014 de 20 de gener de 2014, remesa el dia 29 de Gener, el jutjat reconeix que l'Ajuntament va actuar degudament i no va provocar la situació de silenci administratiu. Per tant falla en contra de l'empresa CVS S.L. i anul·la el contenciós i per tant li denega la concessió de la llicència ambiental per silenci administratiu.

A més obliga al demandant a assumir les costes de la tramitació processal .

El Govern municipal ha actuat sempre amb el clar mandat dels veïns en contra d'aquesta instal·lació . Amb aquesta sentència, tot i que queda una possible apel·lació , queda tancada la via judicial per la que l'empresa havia optat per obtenir la llicència.

Per altra banda recordar que també es va denegar la llicència d'obres a aquesta empresa i que se li va fer reformular tot el projecte de la Planta, del qual a data d'avui no n'hem rebut resposta.

El Govern doncs es congratula d'un èxit més en el compliment del mandat d' "aturar la planta".

Entenent que la informació és densa aprofitem per convidar-vos al acte públic de Govern  que es realitzarà el proper dijous 6 de Febrer de 2014 al Casal Cultural on parlarem d'aquest tema i de molts altres.

 

 

Govern Municipal

Ullastrell ,30 de gener de 2014

 

Darrera actualització: 19.09.2016 | 11:53