Quatre motius per visitar Ullastrell, la vila amb les millors vistes del Vallès

Divendres, 3 de febrer de 2017 a les 14:50

Vistes panoràmiques privilegiades, productes de proximitat que s’elaboren de manera artesanal, un ric i variat patrimoni natural, format per camins i boscos, rouredes, fonts, turons, miradors, masies, rieres..., i un centre històric amb molt d’encant constitueixen els elements més característics d’Ullastrell

Encara no coneixes aquesta vila del Vallès Occidental? Et donem quatre motius que despertaran la teva curiositat i les ganes de venir a visitar-la:

  • Les millors visites del Vallès. Si t’agrada gaudir d’excel·lents panoràmiques i fer unes magnífiques fotografies, no pots trigar més a venir a Ullastrell, un dels balcons de Catalunya. Gràcies a la seva situació, es troba enfilat a una alçada de 342 metres, et permetrà gaudir d'unes vistes privilegiades, obertes als quatre punts cardinals, que van des de la mar Mediterrània fins als Pirineus. A on pots gaudir de prop d’aquesta bellesa paisatgística? Al mirador de la Plaça dels 4 vents, situat a l'extrem de ponent d'Ullastrell, on podràs gaudir d’una imponent imatge del massís de Montserrat; al mirador del Turó de Can Palet, situat a llevant; ofereix un primer pla de la masia de can Palet, dels pics muntanyosos i d’altres pobles de la contrada i finalment, al Turó del Rector, on trobaràs un magnífic mirador i un parc infantil. Està situat al mig del poble i et permetrà obtenir unes sensacionals vistes a les muntanyes de Montserrat i Sant Llorenç i a més de trenta pobles. Una autèntica meravella!

 

  • Els productes de proximitat. Existeix una infinitat de productes de la terra, que s’elaboren de manera artesanal a Ullastrell, des del vi a l’oli, passant pel mató o per les característiques galetes xaumets que contribueixen a generar experiències úniques i inoblidables pels visitants. Per què, hi ha alguna cosa millor que assaborir exquisits productes amb les millors vistes? Sens dubte, l’experiència resulta doblement agradable. D’entre aquest ampli ventall de productes artesanals, destacarem dos d’ells que són coneguts més enllà d’aquesta vila. Ens referim a: l’oli d’oliva verge extra de la varietat becarut i al mató. En primer lloc, cal dir que l’oli és un dels productes d’Ullastrell que provoca major atracció. Sortosament, en aquest poble del Vallès, no s’ha perdut la tradició d’elaborar oli i els camps d’aquesta terra continuen essent rics en olivers, i molts d’ells donen les varietats d’oliva becaruda, autòctona d’Ullastrell i la d’arbequina. Si vols conèixer de prop el procés d’extracció d’oli i fer-ne un tast, et recomanem una visita al Celler Can Morral del Molí. L’altre producte que també ha traspassat les fronteres d’Ullastrell és el mató. A la Granja Núria, podràs tastar un exquisit mató, elaborat de forma artesana i seguint la tradició heretada, fet només amb llet de cabra pasteuritzada, clorur càlcic i quall. Es tracta d’un formatge deliciós, tant sol com amb sucre, tot i que la combinació més coneguda i popular a casa nostra és acompanyat amb mel; un autèntic plaer pels sentits!

 

  • Gaudir de la natura. Trobaràs diverses rutes que et permetran gaudir d'un bon passeig en família, observant carrers i places o endinsant-te al bosc per fer esport o per trobar el descans. Alguns exemples ideals per als amants del senderisme: l’excursió de les Fonts Emboscades, entre espesses pinedes mediterrànies esquitxades de ginesta i farigola, on s’amaguen rieres d’aigua i fonts que brollen sota cingles de conglomerat. Aquest itinerari t’endinsa en un preciós paratge quasi verge. Altres rutes interessants que es poden fer, sobretot quan millori el temps són el Camí dels Plataners, la ruta del Cargol i la Font de Can Font o el Pont del Masover.

 

  • Descobrir l’encant del seu centre històric. Passejant pel nucli antic d’Ullastrell, podràs descobrir diversos punts d’interès. Especialment cal destacar: l’Església de Santa Maria d'Ullastrell i un dels elements més estimats pels ullastrencs: el campanar modernista de Lluís Muncunill, inaugurat l’any 1908. A més, tot i que des de molts indrets d’Ullastrell les vistes són magnífiques, al costat mateix de l’església hi ha un mirador, al qual, val la pena atansar-s’hi. També són d’interès visitable pel seu valor històric i artístic: la doble escalinata modernista de l'Ajuntament, obra de l'arquitecte Josep Domènech Mansana, amb la barana de balustres i les gerres decoratives que ens recorden una antiga vil·la romana, en un intent de retorn al classicisme mediterrani molt propi de l’estil noucentista també present en aquesta obra. L’escalinata està presidida per l'escut municipal d'Ullastrell, en el qual, es representa un gran ull entreobert envoltat de dues palmes de llorer o olivera.

 

Per tot plegat, Ullastrell esdevé una destinació on els visitants s’apropen a conèixer i a aprendre, a menjar i a degustar, així com, a gaudir del seu patrimoni natural. No esperis més per venir a descobrir aquesta meravellosa vila del Vallès. T’hi esperem!

Darrera actualització: 03.02.2017 | 14:47