6 mesos de Porta Port al municipi

Dimecres, 14 d'abril de 2021 a les 18:00

Avui 14 d’abril es compleixen 6 mesos de la implementació del model de recollida de residus a porta porta a Ullastrell.

Ullastrell ha passat d’estar estancat a nivell de reciclatge a ser un referent a la Comarca. Les dades d’aquests  primers 6 mesos de l’any amb el porta a porta confirmen un canvi d’escenari radical: abans del nou model de recollida el municipi només reciclava el 42% dels residus que generava; i actualment el percentatge s’enfila fins al 89%, superant en nivells de reciclatge pobles com Vacarisses (amb 3 anys amb aquest model).

 

 

L’ús del Punt Verd també ha augmentat, multiplicant per 6 les entrades de residus fet que també fa augmentar del reciclatge al municipi.

L’oli domèstic també es recicla un 300% més, els voluminosos i la poda de recollida a domicili també augmenta.

A nivell d’impropis de la fracció orgànica també s’ha millorat i s’ha passat d’un 13% abans del porta porta a un 3% actual. És a dir, abans, de cada 100 kg  13 eren residus no orgànics. Actualment només 3kg de cada 100 ho són.

Una de les dades que ens mostra també l’estudi fet desprès d’aquests 6 mesos de porta porta és que generem 0,7 quilos per habitant i dia de residus. En una família de 4 membres es genera 2,8 kg diaris , 84 mensuals i 1.008 kg anuals.

 

 

La participació en l’ús del servei també és un èxit, es van repartir un total de 932 jocs de cubells i està fent ús del servei un 92% de la població del municipi.

Des de l’ajuntament volem donar les gràcies a tothom per l’esforç que s’està fent i volem animar a tots els usuaris del servei a seguir fent tant bona feina plegats!!!

Reciclar ens beneficia a tots, tenim la responsabilitat de preservar el planeta i els seus recursos per tal de conservar-lo per les generacions futures.

Darrera actualització: 14.04.2021 | 13:56

Imatges

quadres 6 mesos