El destí gastronòmic per excel·lència es troba a Ullastrell (1ra part)

Dilluns, 5 de juny de 2017 a les 00:00

En els últims anys, Ullastrell, s'ha anat convertint en un clar destí gastronòmic. Els factors que determinen aquesta afirmació són els productes artesanals i de primera qualitat que es poden trobar en els seus restaurants i en la varietat d'aliments de la terra dels que podreu conèixer el seu procés d'elaboració de la mà dels seus productors.

L'aposta turística per la gastronomia ha comportat tota mena de visitants que volen comprar i fins i tot saber el procés de producció de les verdures, les hortalisses, la mel, el formatge, el mató, el pa de poble, les galetes, les coques de brioix, els embotits, els fruits secs, les gominoles i molt més.

Una zona amb una gran tradició a l'hora d'elaborar els seus productes agroalimentaris, que ha contribuït a millorar l'oferta gastronòmica d’Ullastrell i s’ha convertit en un recurs turístic important i en un destí madur.

Un ventall de comerços amb productes de quilòmetre zero que els visitants poden degustar en els nostres restaurants. Des dels calçots, les cireres, les faves, els préssecs, les prunes, les cireres, les olives i els tomàquets de l'hort de "Fruites i verdures Carolina", d'"Els Campaners", o de Cal Masvalls. Els vins i l'oli d'oliva becaruda del Celler Can Morral del Molí o d’Arbequina del Molí d'Ullastrell, els ous avícoles Lleonard, l’oli i el vi del Celler Vitícola d’Ullastrell i els productes del camp i alimentació natural de La Botiga del Celler. Tots ells de collita pròpia i amb venda directa des de casa.

Per a aquells que busquin el dolç, degustaran la mel "Cat Bee Mel", exclusivament d'Ullastrell, recollida amb cura i respectant el ritme natural de les abelles. D'aquesta manera, conserva la seva puresa convertint-se en un aliment sa, energètic i amb moltes propietats medicinals.

Seguint la mateixa línia, trobareu una gran varietat de llepolies de la casa “Gumianoles”, des de les elaborades amb mel, ideals per acompanyar una torrada de pa amb sobrassada; les gominoles artesanes i naturals de fruita de diferents sabors en forma del Campanar Modernista d'Ullastrell; les d'oli, perfectes per acompanyar una llesca de pa o una amanida i les sensacionals gominoles de cava o vi negre del celler Can Morral del Molí.

Per als que gaudeixen de les postres, no podran deixar Ullastrell sense visitar els seus dos grans forns. A “Can Anglada”, podreu comprar i assaborir les galetes Xaumets, l'especialitat de la casa, elaborades artesanalment i el "Forn i queviures Josep Puig" amb les seves coques de brioix tradicionals, fetes amb la recepta de l'avi Josep, d'ametlla, de pinyons, de fruita i de crema, entre d'altres; el pa de pagès, cuit amb llenya i de fermentació natural i també les seves ametlles i avellanes torrades a la llauna al forn de llenya.

En el sector dels lactis, no podreu deixar passar la “Granja Núria”, amb la seva especialitat: el formatge Cendrat, elaborat només amb llet de cabra, semicurat i madurat durant dos mesos en caves naturals. A través d'un procés de quallat, resulta un formatge de pasta tova i fumat sobre una escorça de cendra. Ideal per als que busquen un formatge amb personalitat. En la seva línia, també podreu degustar l'exquisit mató, elaborat de forma artesanal i seguint la tradició heretada.

En aquesta mateixa granja, també podreu provar els deliciosos recuits, fets només amb llet de cabra pasteuritzada i quall, o el formatge fresc, elaborat amb la millor llet de cabra.

Finalment, per a aquells més carnívors, us delectareu amb la carnisseria-cansaladeria Can Palet. Els millors embotits d’elaboració artesanal com les seves secallones, bulls blancs i negres, botifarres de diferents sabors (de bolets, d’espinacs, de formatge, d’escalivada, de melmelada de tomàquet, de rotllo de cabra, i molt més). Tots ells elaborats amb carn de porc de primera qualitat i sense conservants ni colorants.

Visita Ullastrell i coneix la seva història a través dels productes de la seva terra que et faran viure una experiència única, o espera a la propera setmana i descobreix els seus restaurants i altres establiments de consum. No t’ho perdis!

Darrera actualització: 05.06.2017 | 08:32