El Govern Municipal d’Ullastrell en contra de la Línia d’Alta Tensió de Forestàlia

Dimarts, 21 de setembre de 2021 a les 00:00

El govern  rebutja el projecte de la línia d’Alta Tensió projectada pel grup Forestàlia entre les poblacions de Pierola i Rubí i que creua pel terme municipal d’Ullastrell. Aquest és un projecte que van presentar divendres passat els directius del grup empresarial al govern. Forma part d’un seguit de línies d’alta i molt alta tensió que han de transportar electricitat des d’Aragó fins a Catalunya, i en el cas particular d’Ullastrell, fins a la subestació elèctrica de Can Jardí de Rubí.

El projecte encara no ha entrat en exposició pública però el govern municipal ja està coordinant-se amb diverses administracions per poder-hi presentar al·legacions i rebutjar el projecte. Aquest, contempla la construcció de 6 torres elèctriques al seu pas per Ullastrell (5 en el terme més 1 en el límit amb Abrera) amb un traçat paral·lel a l’actual línia d’alta tensió existent però molt més a prop del casc urbà amb una ocupació de volada de 67.700 m2 . La línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic en un dels termes municipals més petits de Catalunya. A més entra en contradicció amb els objectius del Parc Rural del Montserrat així com en d’altres iniciatives a favor de la protecció de boscos i fauna. Tanmateix el govern es mostra contrari a aquest model de distribució energètica ja que l’objectiu ha de ser aconseguir la sostenibilitat energètica del territori i generar l'energia quan més a prop millor dels punts de consum,  i no haver d’importar energia d’altres zones de l’estat i menys des de la iniciativa privada.

Com s’esmentava el projecte encara no és ferm ni està en exposició pública i per tant no es disposa de la resta de documentació i característiques de l’obra. L’única documentació existent és un plànol amb el traçat i la voluntat de l’empresa en fer passar aquesta línia per Ullastrell. Tot i així el govern municipal es mostra contrari al projecte i presentarà les al·legacions pertinents i farà les accions que pertoquin amb l’objectiu d’evitar aquesta construcció.

 

Govern municipal d’Ullastrell

Ullastrell 21/09/2021

Darrera actualització: 21.09.2021 | 15:04