L’Ajuntament d’Ullastrell condemna rotundament les agressions i abusos registrats al municipi i es posa a disposició de les persones afectades

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 00:00

Arran de les informacions publicades pels mitjans de comunicació, sobre els casos de violència sexual ocorreguts al municipi, l’Ajuntament d’Ullastrell fa pública la seva rotunda condemna.

Aquest cas s’ha entomat des de l’Ajuntament, des de l’inici, posant tots els serveis i recursos a disposició de les persones agredides i abusades per tal d’acompanyar-les -a elles i les seves famílies-, tant psico-emocionalment com jurídicament.

És per aquest motiu, que l’Ajuntament d’Ullastrell està personat a la causa com acusació popular en el procés judicial derivat de les denuncies interposades. S’ha habilitat un correu electrònic afectats.gralles@gmail.com on es poden dirigir altres persones afectades o que tinguin informació del cas.

Justament aquest nou mandat, el govern municipal havia creat una regidora de feminismes i LGTBI des de la qual s’està entomant aquest tema i, des del que es treballarà per a poder portar a terme la reparació necessària a les víctimes des de l’àmbit municipal, així com la creació de polítiques públiques de prevenció a la violència masclista.

Segons l'última enquesta de sobre violència masclista a Catalunya (2016), realitzada per la Generalitat de Catalunya el 51,30% de les dones han patit violència masclista durant algun moment de la seva vida.

L’Ajuntament té el compromís de donar visibilitat a les situacions de discriminació i violència que són conseqüència del model heteropatriarcal característic de les nostres societats i caminar amb fermesa per eradicar-lo de forma col·lectiva.

 

Darrera actualització: 26.11.2019 | 11:53