Nou sistema de seguretat ciutadana

Dilluns, 19 de febrer de 2018 a les 00:00

Com a mesura preventiva per intentar reduir el número de robatoris a domicilis, aquest mes de febrer està previst que estigui operatiu el nou sistema de control d’accés de vehicles. El sistema d’enregistrament òptic, contempla la instal·lació de càmeres de lectura de matrícules de vehicles que estan ubicades en tres punts del municipi, d’aquesta manera queda controlat el perímetre.

  • Càmera 1 – BV-1201 – Entrada per Carretera d’Olesa
  • Càmera 2 – BV-1202 – Entrada Vall- Ca n’Amat Carretera de Terrassa
  • Càmera 3 – C-243c – Entrada Can n’Amat Carretera de Martorell

El sistema ha de permetre identificar les matrícules dels vehicles i el seu comportament als punts del control preventiu —durant tots els dies de l’any i les 24 hores del dia, en les diverses condicions meteorològiques— per comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en les bases de dades policials i alertar, en temps real, en el cas que algun dels vehicles detectats estiguin en aquest llistat. Les dades són enviades a un servidor de l’Ajuntament. Quan les càmeres detecten el pas d’un vehicle sospitós (inclòs a les llistes policials), es generen avisos automàtics i la policia pot realitzar el seguiment.

Des de l’inici del mandat una de les prioritats del govern ha estat la seguretat ciutadana.A partir del 2016 es van duplicar les rondes nocturnes i reorganitzar les tasques del Servei de Vigilància, per tal de dedicar el màxim temps possible a temes de seguretat.Des de finals del 2016 la comarca del Vallès Occidental, entre d’altres, ha patit un increment significatiu dels robatoris a domicilis.

 

Darrera actualització: 23.02.2018 | 08:05