Senyalització del Parc Rural de Montserrat

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 01:00

Aquests darrers dies el Parc Rural de Montserrat ha procedit a la col·locació de diversa senyalètica identificativa del propi parc al municipi

Ullastrell forma part de l’Associació de municipis del Parc Rural de Montserrat , projecte que va començar a veure la llum durant el 2019 i que actualment ha iniciat l’execució de diverses activitats i accions a amb l’objectiu de promoure els entorns del massís, els seus productes i productors així com una millor gestió del territori que envolta la muntanya de Montserrat.

Les principals línies d’actuació del Pla de Gestió del Parc són:

1. Nova pagesia i emprenedoria,  amb l’objectiu d’impulsar i enfortir el sector agroalimentari per garantir la continuïtat la viabilitat i la modernització de les activitats agràries.  

2. Posar en valor el territori, a partir d’identificar i promocionar els productes i serveis que ofereix el Parc Rural del Montserrat.

3. Territori endreçat, fent compatibles els valors naturals i la preservació del paisatge amb la realització d’activitats econòmiques.

4. La ruralitat com a oportunitat, amb el foment de les activitats econòmiques i el teixit social del territori rural.

5. Xarxes i governança:  promoure la cooperació i el treball en xarxa entre els agents del territori per tal d’impulsar el coneixement i assolir objectius comuns i col·lectius.

El Parc Rural del Montserrat arrenca l’any 2004 a iniciativa dels municipis de Collbató, Olesa de Montserrat, Esparreguera i el Bruc. Aquest compromís es va formalitzar aleshores amb la signatura d’un primer conveni de col·laboració i, més endavant, l’any 2006, amb l’adhesió a la  Carta per a la preservació, la millora,  el desenvolupament i la gestió del Parc Rural del Montserrat.

L’any 2018 s’aprova el conveni marc de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i els 16 ajuntaments impulsors del Parc Rural del Montserrat.

 

Actualment el Parc Rural del Montserrat abraça dues vegueries, Catalunya Central i Regió metropolitana de Barcelona, quatre comarques Anoia, Baix Llobregat, Bages i Vallès Occidental, i prop de 20 municipis. En total ocupa una superfície de 347,9 Km², xifra que suposa el 4,5% del territori de la demarcació de Barcelona.

Darrera actualització: 23.12.2020 | 13:32