Ullastrell diu sí a la independència de Catalunya

Dilluns, 2 d'octubre de 2017 a les 00:00

El 91.08% dels 1.367 votants van optar l'opció favorable al referèndum

Aquesta jornada electoral no seria com qualsevol altra, i així es va viure. Des de la nit anterior molta gent ja va anar fent torns per no deixar en cap moment la plaça de les Escoles sola, i alguns veïns s'hi van quedar a dormir per fer vetlles. Cap a la matinada, una patrulla de Mossos va venir i va aixecar acta davant la impossibilitat d'entrar. Ja a les 6h del matí, la plaça de les escoles estava ben plena de gent, veïns i veïnes que venien a defensar el dret a vot i que ningú pogués tancar el col.legi electoral.

Va ser a les 7h que una altra patrulla de Mossos va venir, els dos agents van parlar amb l'alcalde i van aixecar acta, es quedarien al llarg del dia al carrer Serra. A les 9h. just abans que s'obrís el col.legi, van pujar cap a la plaça però la quantitat de gent col.locada a la baixada va fer impossible que poguessin seguir amunt... van tornar a aixecar acta i no van venir més. Només van ser necessitats en un moment puntual davant una situació de dubte de si teníem votants o "visitants". Era un dia amb molta tensió i qualsevol senyal de dubte alarmava.

Excepte de dos moments de falsa alarma, on va semblar que venia la Guardia Civil i van fer córrer a tots i a amagar les urnes, podem dir que el dia va passar amb una tensa calma, però que es van poder dur a terme les diferents activitats com l'esmorzar popular, els grallers i geganters, jocs per nens, música en viu i el dinar amb una arrosada popular on érem prop de les 300 persones.

Després de llargues cues, finalment a les 20h. es va fer l'escrutini i aquests van ser els resultats finals. S'ha de remarcar que el cens era universal i per tant a Ullastrell va venir molta gent a votar de fora de llocs com Terrassa, Rubí,..

 

TOTAL ULLASTRELL
(Cens universal)
1.367 vots finals

SI 1.245 (91'08%)
NO 93 (6'80%)
Blanc 23 (1'68%)
Nuls 6 (0'44%)

Des d'aquí agrair a totes les persones que ho han fet possible, a les entitats i particulars que van organitzar les activitats de la jornada, a tots els veïns per fer pinya, als treballadors municipals fent que tot rutllés i a les persones voluntàries que es van oferir per ser membres de les meses, a les persones que estaven de guaites,...

Moltes gràcies a tota la gent que hi ha participat, que ha defensat la democràcia, el col.legi electoral, els vots i la dignitat de tot un poble!!

Gràcies immenses!

Darrera actualització: 06.10.2017 | 06:04