Juliol 2012 - Núm. 37

Diumenge, 1 de juliol de 2012 a les 00:00

Les obres de la nova escola s’han aturat de forma indefinida. Fa poques setmanes, tot funcionava al ritme previst i el dia a dia feia veure com creixia un projecte tant important per al municipi i que ha costat molts esforços per tothom. Fins ara la Generalitat ha efectuat pagaments per valor aproximat de 700.000 € que es corresponen a les primeres factures. Aquest pagament s’efectuà el passat 19 de Juny, gairebé un any després de l’inici de l’obra.

L’Ajuntament, a través d’un crèdit que ens ha imposat el Govern de Mariano Rajoy, ha hagut de pagar més de 540.000 € a l’empresa, comportant unes despeses financeres importants i que no estaven previstes en els pressupostos i que s’afegiran als costos imprevistos en detriment d’altres partides.

Tot hi haver esgotat totes les possibilitats negociadores a base de reunions, correus electrònics, trucades, etc... el Departament d’Ensenyament no ha assumit cap compromís ni cap pla de treball per desenrocar la situació. Aquesta situació d’incertesa per part de l’Ajuntament com de l’empresa Rubau han portat a que les obres s’aturin provisionalment però si de forma indefinida.

Per una banda l’Ajuntament no pot assumir les factures dels més de 3 milions d’euros que resten per acabar el projecte i per altra banda, Construccions Rubau no pot construir un projecte d’aquesta envergadura sense cobrar.

L’escola és el projecte més important dels últims temps i no es pot posar en joc la qualitat educativa dels nostres infants. Recordem que ara mateix 2 cursos estan escolaritzats en barracons, les aules d ‘informàtica i “racons” es desenvolupen als passadissos de l’actual escola, i 2 aules més es troben en dependències de l’edifici de l’Ajuntament.

El Govern d’Ullastrell seguirà treballant per desencallar la situació parlant amb totes les parts però exigint també a la Generalitat que compleixi amb els compromisos que va adquirir amb els vilatans del nostre poble. Mentrestant es fa difícil albirar quins seran els terminis i quan es reiniciaran les obres.

Darrera actualització: 20.09.2016 | 12:12