1 any de Porta Porta a Ullastrell

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 00:00

Avui fa un any que vam canviar el model de recollida de residus al municipi a Porta Porta.

El 14 d'Octubre fa un any que es va començar la recollida de residus porta porta al municipi. Després d'un any i amb les dades recollides d'onze mesos de servei, podem confirmar que la recollida selectiva al municipi ha canviat rotundament i hem passat d'un 43% de recollida selectiva a un 88,76%, percentatge que ens col·loca en un dels 15 municipis que més recicla de Catalunya i segon de la comarca.

Els impropis de la fracció orgànica, tot allò que tirem al cubell orgànic i no ho és, també és un altre indicador important. Abans del porta porta teníem valors superiors al 13%, mentre que amb el porta porta ens hem mantingut tot l'any per sota d'un 3%. Les bosses compostables han ajudat a millorar aquesta dada així com la recollida porta porta i la corresponsabilitat que comporta el servei. La mitja de la comarca actualment està al 14% d'impropis.

Durant aquest any de porta porta a Ullastrell hem generat 696.340 tones de residus, Això correspondria a 273,11 quilos per habitant i any, estem per sota de la mitjana comarcal, però encara queda feina de sensibilització per generar menys residus.

Darrera actualització: 14.10.2021 | 02:51