Circular Informativa

Dijous, 13 d'agost de 2020 a les 00:00

Aquesta circular informativa pretén ser un resum dels temes tractats el passat dimecres 12 d’agost a l’Acte Públic del Govern Municipal, on es van tractar els següents temes i les següents informacions:

Centre d’Atenció Primària (CAP)

Davant la situació de pandèmia provocada pel Covid19 el Departament de Salut ha decidit tancar tots els CAP que no puguin garantir la seguretat sanitària dels pacients a causa de la seva distribució física. Aquest és el cas del CAP d’Ullastrell, que per la seva mida, només té una sala d’espera, una sala de visites de metge i una de infermeria, un sol taulell i una sola entrada. Aquesta característica fa que Salut no vulgui obrir el CAP amb la intenció de protegir els veïns i veïns de tot el municipi.

Des del Govern es mantenen contactes permanents amb els responsables de Salut de la nostra regió metropolitana així com amb el Delegat del Govern per tal de que el CAP pugui reobrir lo abans possible. Aquesta és una decisió que no competeix al Govern Municipal sinó al Departament de Salut.

Tanmateix l’assistència sanitària a Ullastrell està garantida via el CAP Oest, CAP Rambla i l’Hospital Mútua, situats a Terrassa i al 112 o el 061. A més s’ha pactat amb Salut l’atenció exclusiva  a les persones d’Ullastrell via el telèfon 937304448 (Dll i Dm i Dv de 8h-11h/ Dc i Dj de 15 a 17) i l’atenció domiciliària de les persones amb mobilitat reduïda. El govern no participa de la recollida de signatures ja que creu que és una acció d’oportunisme polític del partit de l’oposició i que els resultats vindran de les negociacions amb Salut i no de recollir signatures en nom de JXC.

 

Incivisme al Turó del Rector i a carretera del Suro

Durant el que portem d’estiu s’han vist incrementades situacions d’incivisme al parc del turó del Rector per part de grups de persones, especialment en les hores nocturnes. Durant les darreres setmanes s’ha creat un dispositiu especial conjuntament amb els vigilants locals i Mossos d’esquadra a fi d’evitar aquestes conductes. Concretament s’ha prohibit l’accés amb vehicles a partir del C/ Assumpció i de la “Pujada dels roldons”,  s’ha prohibit l’accés de vianants amb l’excepció dels veïns/es del poble i els vigilants han establert controls permanents al parc del turó. S’ha sancionat a diversos vehicles i s’ha identificat a diversos grups. Aquestes mesures s’emmarquen també amb les mesures sanitàries de prohibició del “botellón” a causa del Covid19.

Pel que fa a les curses a la carretera del Suro, l’Alcalde Jaume Puig i l’Alcalde d’Abrera Jesús Naharro van signar una carta conjunta a les autoritats de trànsit dels Mossos així com a les diverses àrees bàsiques de policia que pertoquen a cada municipi denunciant la situació. Des de llavors s’han dedicat un total de 46 serveis amb un total de 57 hores dedicades al control de la carretera BV1202. S’han identificat 94 conductors i s’han sancionat a 4 per conducció temerària, entre el CME i la PL d’Abrera.

Des del Govern Municipal valorem molt positivament aquest dispositiu conjunt entre Ullastrell, Abrera i els dos cossos policials i s’ha demanat al CME que segueixi fent els controls pertinents.

 

Festa Major

Com sabeu, a causa de la crisi sanitària del Covid19 el govern municipal va decidir ajornar la Festa Major d’enguany als dies 18,19 i 20 de setembre. El govern creu fermament en que els Ajuntaments han d’apostar per la cultura i ara, més que mai, programar la Festa Major és una manera d’aportar el gra de sorra des d’Ullastrell al sector cultural, un sector molt malmès per aquesta crisi. Arran del moment actual les activitats programades garantiran totes les condicions sanitàries fent que puguem gaudir d’uns dies de retrobament i festa amb total seguretat. S’han reduït el nombre d’activitats en comparació a altres anys i algunes d’elles canviaran el format per tal d’adaptar-se a la normalitat actual, com per exemple la inscripció per cita prèvia i el control de l’aforament.

Mentrestant el dia 15 d’agost hi ha programat l’acte que organitza la parròquia que consistirà en l’ofrena floral a la Verge Assumpta (12.30h) i posteriorment la celebració de l’ofici solemne a les 13.00 a l’església de Santa Maria.

A la tarda hi haurà la presentació del documental de memòria històrica i oral produït per l’Ajuntament d’Ullastrell amb la participació de moltes de les persones grans del municipi. Serà a les 21.00h a davant de l’ajuntament (Requereix cita prèvia).

 

Remodelació de la Zona esportiva d’Ullastrell

Ullastrell rebrà 293.000 del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) per a la reforma de la zona esportiva. El govern sempre ha dit que aquesta reforma només es podia fer si era amb responsabilitat i sense posar en risc les arques municipals. Així doncs, el govern municipal va presentar el projecte de reforma incloent-hi la construcció d’un camp de gespa artificial i la reforma i tancament de la pista poliesportiva i ara la Generalitat ha atorgat aquests gairebé 300.000 euros a tal efecte. Ara s’inicia un llarg camí de tramitacions administratives en referència als propis projectes i a les licitacions que culminaran amb l’inici de les obres d’aquí uns mesos.

 

Obres d’Accés a la C243c a Ca n’Amat

La direcció  de l'obra ha comunicat a l'Ajuntament d'Ullastrell que els accessos a Ca n'Amat per la C243c quedaran tallats al trànsit a partir de dijous 13 d'agost a les 08.00 del matí aproximadament.  Els veïns i veïnes de Ca n'Amat hauran de fer les entrades i sortides per la carretera BV1203  enllaçant pel camí ral o pel carrer de la Vall. La previsió de tancament és d'entre  3 i 4 mesos, depenent del desenvolupament de  l'obra, però s’estima que, en general, els terminis de tota l’obra s’escurçarà. Les obres d'accés a la C243c, a Ca n'Amat, titularitat de la Generalitat de Catalunya, van iniciar-se a principis de juliol i s'aprofita l'agost per la baixada de trànsit en període de vacances.

Aprofitem per desitjar-vos unes bones vacances i que gaudiu del que queda d’estiu!

 

Govern Municipal

Ullastrell, 13 d’agost de 2020  

Darrera actualització: 13.08.2020 | 09:37