4a Edició Festival de curtmetratges Ras i Curt

Dissabte, 18 de de desembre de 2021 a les 00:00

Avui 18 de desembre ha tingut lloc la 4a edició del Concurs de curtmetratges Ras i Curt d'Ullastrell, amb un augment qualitatiu dels curts rebuts respecte edicions anteriors. Amb un total de 9 curts participants, els i les directores han trencat esquemes per superar-se en la seva creació. 

Les afectacions per la pandèmia no han alterat les ganes de seguir apostant pel setè art, i provinents de molts indrets diferents -Ullastrell, Masnou, Barcelona, Hospitalet, Granollers, Santa Coloma de Gramenet, País Valencià...) han pogut presentar la seva obra de màxim 5 minuts. 

El premi al Millor curt jove (12-18 anys) no s'ha atorgat per falta de participació, ja que els presentats no cumplien els requisits de les bases. 

El de Millor curt categoria adult ha estat per "Cientos de intentos", de Laia Serradesanferm. que ha estat reconegut per la seva originalitat, bona interpretació de tots els actors, adaptació al territori, qualitat tècnica i transmissió del missatge amb el format arriscat musical. Laura Millaruelo, actriu protagonista del curt "El árbol del recuerdo", d'Anna Targarona, s'ha endut el premi a la "Millor interpretació". I el premi a "Millor cartell", novetat d'enguany, ha estat pel curt "Silencio", de Xavier Lorenzo.

Aquest any, i per la casoística de la categoria jove deserta, el jurat ha valorat crear dues mencions especials (valorades en 100€ cadascuna): una per a la Millor idea original, que ha estat per "El conte de la merda", de Daniel Balaguer, pel seu sentit de l'humor i proposició de nous formats en curtmetratge, i l'altre, menció especial en qualitat tècnica per a 13TRETZE, de Marc González Cuixart, per la qualitat en l'execució tècnica en la descripció d'elements cinematogràfics.

El premi del públic ha estat per CIENTOS DE INTENTOS, de Laia Serradesanferm, valorat en 200€ i una subscripció gratuïta anual a Filmin.

El jurat, que ho ha tingut ben difícil, ha estat format per Jaume Claver,  programador de curtmetratges i producció del Festival de cine de Terror de Molins de Rei, Jordi Melich, periodista i dinamitzador de l'equipament Torre Barrina, centre d'innovació de l’Hospitalet, Jordi Hernández, director tècnic del Parc Audiovisual de Catalunya, i Cristina Roca, tècnica de Cultura i Joventut de l'Ajuntament d'Ullastrell, a qui agraïm la seva dedicació. Quasi el 50% dels curts presentats han estat de persones que prèviament han participat al Curs de pre-producció, producció i post-producció d'un curt, impulsat gratuïtament per l'Ajuntament i dinamitzat per Moviedron. Després de 13 sessions online, els més de 20 inscrits han pogut treballar de la idea al curt amb recursos i acompanyament dels formadors. Enhorabona a totes i tots per la feina feta, i ens veiem en la 5a edició!

 Resum de premis:

Millor curt categoria adult (200€): CIENTOS DE INTENTOS, de Laia Serradesanferm

Millor interpretació (100€):  Laura Millaruelo, a EL ÁRBOL DEL RECUERDO, d'Anna Targarona

Millor cartell (100€): SILENCIO, de Xavier Lorenzo

 

Dues mencions especials:

- Menció especial en qualitat tècnica (100€): 13TRETZE, de Marc González Cuixart

- Menció especial ideal original (100€): EL CONTE DE LA MERDA, de Daniel Balaguer

 

Premi del públic (200€ i subscripció gratuïta anual a Filmin):  CIENTOS DE INTENTOS, de Laia Serradesanferm

Darrera actualització: 19.12.2021 | 19:15