Avui han començat les obres de la instal.lació solar fotovoltaica al Casal Cultural

Dilluns, 19 de de setembre de 2022 a les 00:00

L’edifici del Casal té un consum elèctric important durant les hores de sol fet que permetrà aprofitar al màxim l’energia solar per a consum elèctric. A més a més es deixarà preparada la instal.lació per a posar bateries en un futur i poder aprofitar l'excent d'energia.

Desprès de la redacció del projecte executiu, va sortir la licitació de la instal.lació guanyada per una empresa local. La instal•lació, a càrrec exclusiu del pressupost municipal de l’Ajuntament, es farà per un import de 29.947,50(IVA inclòs).

Aquesta instal•lació permetrà estalviar 131,52TgCO2/any, l’edifici tindrà una autosuficiència elèctrica del 40,75% completada amb un sistema de calefacció amb biomassa, compartida amb l'escola. De l’energia produïda per les plaques solar se’n aprofitarà un 78,12% i la resta s’injectarà a la xarxa pública per tal de poder ser compensada a la factura elèctrica mensual.

 

Aquesta acció se suma a d’altres accions que promouen la sostenibilitat energètica i l’ús d’energies renovables com els carregadors de vehicles elèctrics, caldera biomssa de l'escola i casal o les plaques solar fotovoltaiques de l'edifici de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 19.09.2022 | 19:59