Donació del llibre "Diario de la escuela de niñas de Ullastrell. 1921- 1923"

Divendres, 3 de desembre de 2021 a les 12:00

El passat dimecres 1 de desembre es va celebrar l'acte de donació del llibre "Diario de la escuela de niñas de Ullastrell. 1921- 1923" per part de dos antics mestres de l'Escola Serralavella, Josep Aparicio i Artur Moncau, que durant els últims anys havien custodiat el document.

El diari va ser entregat a la Regidora de Cultura, Beatriz Almolda, i ja forma part de l'arxiu municipal de l'Ajuntament d'Ullastrell.
Aquest diari, que el passat mes d'abril va complir 100 anys, explica el dia a dia de les nenes que anaven a l'escola d'Ullastrell entre els anys 1921 i 1923 i està ple de costums, vivències, rutes i anècdotes de l'època fent esment a llocs emblemàtics del poble com la riera de Gaià.

Des de la regidoria de cultura i en estreta col·laboració amb un grup de treball de l'entitat MOU d'Ullastrell es portaran a terme diverses accions entorn d'aquest diari, com una exposició sobre els canvis en l'educació en els últims 100 anys d'història d'Ullastrell, o un projecte amb l'escola Serralavella per donar a conèixer i recrear part de les rutes narrades al diari.

La donació d'aquest document s'emmarca dins de les polítiques de recuperació de la memòria històrica local que el present govern està portant a terme els últims anys, amb l'elaboració dels 3 documentals de memòria oral.

Darrera actualització: 03.12.2021 | 12:10