El Ras i curt 2020, èxit de públic i de participants

Dimarts, 22 de desembre de 2020 a les 18:00

El passat 19 de desembre va tenir lloc la 3a edició del Concurs de curtmetratges Ras i Curt d'Ullastrell, amb un augment exponencial tant de curtmetratges participants (18 en total) i de públic (enguany online, 130 persones connectades a través de la plataforma virtual). 

Les afectacions per la pandèmia no han alterat les ganes de seguir apostant pel setè art, i tant joves (3 curts) com adults (15) de molts indrets diferents -Ullastrell, Viladecavalls, Blanes, Mataró, Llinars del Vallès, Barcelona, Alcoi, ...) han pogut presentar la seva obra de menys de 5 minuts. El premi a la Millor direcció curt jove (12-18 anys) ha estat per la ullastrellenca Anna González pel seu curt "Un àngel".

El de Millor direcció curt adult ha estat per Àlex Martín Fusté, pel curt "Bag", que també s'ha endut el premi de "Millor interpretació" pel segon curt presentat "Mareta". "Llámame" ha estat el curt que s'ha endut el premi a "Millor idea original", de Pau Mora Torrent.

Enguany, hi ha hagut dues mencions especials a la interpretació, pel seu sentit de l'humor i per ser enginyosos, als curts "Dissolt en el temps" de Tomàs Asensio, i "Perdidas en Londres", de Valentina Moreno.

El jurat, que ho ha tingut ben difícil, ha estat format per Jaume Claver,  programador de curtmetratges i producció del Festival de cine de Terror de Molins de Rei, Jordi Melich, periodista i dinamitzador de l'equipament Torre Barrina, centre d'innovació de l’Hospitalet, Núria Campdepadrós, membre de la Cooperativa Trama i dinamitzadora de continguts audiovisuals, Raquel Sánchez, ex-membre de Cineclub Sabadell, i Cristina Roca, tècnica de Cultura i Joventut de l'Ajuntament d'Ullastrell. Un 75% dels curts presentats han estat de persones que prèviament van participar al Curs de pre-producció, producció i post-producció d'un curt, impulsat gratuïtament per l'Ajuntament i dinamitzat per Albert Fresnadillo (Moviedron) i Oscar Gómez. Després de 12 sessions online, els més de 20 inscrits han pogut treballar de la idea al curt amb recursos i acompanyament dels formadors. Enhorabona a totes i tots per la feina feta, i ens veiem, esperem que presencialment, en la 4a edició!

 

Aquí teniu el llistat complet de premiats:

-Millor Direcció de Curtmetratge Jove: Anna Gonzàlez per "Un Àngel"

-Millor Direcció de Curtmetratge Adult: Àlex Martín Fusté per "Bag"

-Millor Interpretació: Marta Fons i Jessica Hernández a "Mareta"

-Millor Idea Original: Mora Torrent per "Llámame"

-Premi del Públic: Anna Targarona per "Ania"

Darrera actualització: 23.12.2020 | 12:11