Es posa en marxa la campanya de seguiment i control del mosquit tigre (Aedes albopictus) al municipi.

Divendres, 5 de maig de 2023 a les 08:00

L’equip de tècnics, coordinats des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament d’Ullastrell, realitzaran visites d’inspecció a la via pública i portaran a terme les actuacions pertinents per tal de minimitzar les molèsties sobre la població.

Demanem la col·laboració de totes les persones que pateixin les afectacions d’aquest molest insecte per tal que ho comuniquin a través de l’Oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament. D’aquesta manera, els tècnics tindran constància dels indrets de presència del mosquit i podran actuar per eliminar els punts de cria.

 

Per tal de prevenir la presència del mosquit a la vostra propietat, i conseqüentment de les molèsties que genera, us recomanem que seguiu les quatre accions bàsiques en el següent ordre:

1- eliminar els punts d’aigua on poden criar. Els recipients petits són especialment atractius pel mosquit tigre i fàcils de retirar.

2- buidar o canviar l’aigua regularment (mínim un cop per setmana), en cas que no es pugui eliminar o retirar el possible recipient de cria.

3- tapar amb tela mosquitera sense punts de fuga o bé omplir amb terra, en el cas que un punt amb aigua acumulada no es pugui buidar.

4- tractar l’aigua amb un producte larvicida si la resta d’opcions no són possibles. En aquest cas, poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament per tal que els tècnics us assessorin.

 

Cal recordar que no és possible fumigar els espais públics o els jardins particulars pel riscos sobre la salut de les persones que comportaria. A més, al trobar-se el mosquit en espais oberts, l’efecte dels tractaments amb plaguicides s’esvaeix en molt pocs dies.

Tingueu especial cura que no quedin objectes que puguin acumular aigua de pluja al vostre jardí si marxeu de vacances. Evitareu trobar-vos la desagradable presència del mosquit tigre a la tornada.

Darrera actualització: 05.05.2023 | 22:57

Imatges