L’ACA sanciona Ullastrell per l’excés de consum d’aigua

Dilluns, 29 de gener de 2024 a les 08:00

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet arribar la primera sanció a l’Ajuntament d’Ullastrell per l’excés de consum d’aigua del municipi durant el mes de Setembre de 2023. Segons les dades de l’ACA Ullastrell ha gastat, en el mes de setembre,  305’43 litres per habitant dia quan el límit establert era de 230 litres, el que significa un excés de consum de 75’43 litres de mitjana per habitant.

La sanció per l’excés del setembre és de 4.700 euros més 1.420.25 euros d’indemnització, que sumen un total de 6.120’25 que s’hauran d’atendre des de les arques municipals. Segons l’ACA és una sanció considerada lleu però adverteix que la reiteració farà augmentar el cost de les sancions. Per fer comparacions, aquest import és superior al que té la partida d’esports en el pressupost 2024 (6.000 €).

L’Ajuntament ha recorregut la sanció al·legant la modificació d’algunes dades però de moment no ha obtingut resposta.

Al mateix temps des de l’Ajuntament s’estan portant a terme diverses accions a curt, mig i llarg termini per reduir l’excés de consum general al municipi. Entre elles la reducció de cisternes de wc públics, la reducció de cabal en aixetes públiques, la prohibició de les dutxes en vestuaris municipals o el control de consum dels habitatges particulars. Al mateix temps s’està treballant en inversions en la xarxa de subministrament per evitar o detectar fraus i  fuites conjuntament amb l’empresa subministradora i la Diputació de Barcelona. També s’han enviat cartes d’advertència i possibles sancions als habitatges que superen les dotacions establertes.

Es prega a la població que faci l’esforç de controlar el consum d’aigua tant per compromís ecològic, per reduir-ne el consum general i per evitar les properes sancions que rebrà l’Ajuntament i que afectaran de forma greu el seu pressupost anual, que anirà en detriment d’activitats i serveis.

Darrera actualització: 29.01.2024 | 08:37