L’Ajuntament congela les taxes i bonifica les energies netes

Dijous, 20 d'octubre de 2022 a les 09:00

En el ple municipal d’ahir es van aprovar les ordenances fiscals que regiran l’exercici 2023. El govern municipal ha congelat totes les taxes, tal i com porta fent els darrers anys, per no generar més pressió fiscal al veïnat del municipi.

Per altra banda es modifiquen 3 ordenances en relació al medi ambient i a la sostenibilitat:

Impost de Béns i Immobles (IBI):

- Canvi en el descompte en l’IBI per la instal·lació de plaques solar fotovoltaiques en habitatges unifamiliars. Fins ara aquest descompte era del 10% (durant 3 anys) i es passa al 20% (durant 3 anys ).

El govern aposta fermament per la transició energètica i se suma a aconseguir el compromís aprovat en l’últim pacte d’alcaldes pel clima i energia que demana el compromís de reduir les emissions de GEH al 50% fins al 2030.

Aquest descompte però també s’ha d’ajustar a la realitat econòmica i  sostenibilitat financera del pressupost municipal, per això enguany es posa un topall del20% en 3 anys.

- Nou descompte en l’IBI per a habitatges on s’instal·li un punt de recàrrega de vehicles elèctrics . El descompte és del 10% durant 3 anys. Es pretén impulsar l’ús d’aquest tipus de vehicles per tal de minorar la dependència de combustibles fòssils, emetre menys gasos efecte hivernacle i potenciar la generació distribuïda i la integració d’energies renovables en la mobilitat.

Taxa residus:

- Es comptabilitzaran 12 vegades com a mínim les vegades d’ús del compostador comunitari per assolir el descompte del 5% en la taxa de residus .

Darrera actualització: 19.10.2022 | 19:20