Les eleccions del proper 14 de febrer es duran a terme al gimnàs de l’escola Serralavella

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 00:00

Col·legi electoral segur

Buscant garantir un punt de votació segur, des de l’Ajuntament d’Ullastrell s’ha optat per celebrar els comicis al gimnàs de l’Escola Serralavella (Escola nova), situat al carrer Josep Fornells s/n. Es tracta d’un espai gran, de sostre alt i ben ventilat. L’entrada i sortida al recinte es farà per portes diferents i les cues es realitzaran a l’exterior del gimnàs i dins el pati de l’escola, respectant la distància d’1,5 metres.

A més l'espai, que comptarà amb punts dispensadors de gel hidroalcohòlic, es netejarà i desinfectarà l'espai abans, durant i després del seu ús el dia de la votació.
Una de les novetats destacades d'aquests comicis és la figura dels responsables de seguretat sanitària. Aquestes persones rebran una formació específica i seran presents a cada col·legi per controlar l'accés ordenat de votants, que es mantinguin les distàncies de seguretat i garantir aspectes com l'ús obligatori de la mascareta o la neteja de mans.

Vot preparat de casa

S'aconsella dur el sobre amb la papereta ja preparat de casa. Per aquest motiu, es farà una tramesa única de sobres i paperetes a tota la ciutadania. D'aquesta manera s'aconsegueix reduir el temps d'estada al col·legi electoral i s'evita tocar paperetes del centre de votació, minimitzant el risc de contagi.

Només podrà accedir al col·legi la persona que ha de votar, sense acompanyant, excepte si requereix assistència.

Vot per correu

Aquests comicis, el Govern català ha fet una aposta pel vot per correu, que, enguany, es podrà fer de forma integral sense necessitat de sortir de casa. La sol·licitud de vot per correu es pot realitzar fins al 5 de febrer per via telemàtica amb un certificat digital vàlid o, presencialment, en qualsevol oficina de Correus. Un cop rebuda la documentació electoral, es pot lliurar el vot al mateix funcionari de Correus que actuarà com a custodi del vot. D'aquesta manera, el vot per correu es consolida com una alternativa segura que permet reduir l'afluència d'electors als mateixos col·legis electorals.

Consulteu totes les mesures al web parlament2021.cat
 

Darrera actualització: 29.01.2021 | 10:20

Imatges

info