Nou èxit de la Fira de l’Oli d’Ullastrell

Dimarts, 31 de gener de 2023 a les 04:00

El passat diumenge 29 de gener es va celebrar l'11a fira de l'Oli d'Ullastrell que va comptar novament amb una gran presència de visitants i activitats molt concorregudes. 

La fira es va iniciar a les 10 del matí amb temperatures gèlides. Les associacions dels Geganters amb la seva escudellada i els Festucs i Diables amb les seves botifarres i calçots van fer passar el fred.
La fira comptà amb més de 30 parades relacionades amb l'oli, entre elles 5 productors d'Oli local. A les 13.30 es donaren els premis del concurs de tast popular d'Oli donant com a guanyador a Cal Masvalls amb un oli 50% becarut 50% arbequí. El 2n i 3r premi se'l va emportar els Olis 1896 de Cal Mariano Prats amb olis 100% arbequí i 100% becarut respectivament.
Abans canalla i grans van poder gaudir de la festa amb l'actuació de Jaume Barri i posteriorment amb l'èxit del concert de Two Much Covers. Durant el matí també es va poder xalar del ja tradicional concurs de llançament de pinyol d'oliva amb més de 30 participants. Destacar també que la fira va rebre la visita del Sr. Josep Pena, Director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d'Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació així com de la Sra. Elsa Buenaventura, Directora de l'Oficina del Vallès.
Enguany la fira va comptar amb una exposició itinerant del Parc rural de Montserrat i una Escape Box relacionada amb l'Oli. També es va poder visitar per primera vegada el Celler d'Ullastrell propietat ara de l'Ajuntament d'Ullastrell.

En els dies anteriors es van portar terme diverses activitats relacionades també amb l'oli, com la Jornada Tècnica on es va celebrar un tast d'oli becarut, un taller d'espelmes amb oli reciclat i el 7è Concurs de Tast Popular d'oli dels productors locals realitzat al celler.

Darrera actualització: 31.01.2023 | 04:23