Pressupost 2021

Divendres, 20 de novembre de 2020 a les 00:00

El proper dimecres 25, en sessió extraordinària, el govern municipal portarà a aprovació el pressupost per a l’exercici 2021.

És un pressupost que ascendeix a 2.564.278,60€ i està marcat per 3 grans eixos: la reactivació econòmica, l’atenció a les persones i en estar el més a prop possible de la cultura i les empreses.

En el primer eix cal destacar la forta inversió prevista per al 2021. Una inversió que puja a 639.605,75€ marcada per les obres de remodelació del Camp de Futbol i la Pista Poliesportiva que s’han d’iniciar durant el 2021. També destacar les obres que es portaran a terme gràcies a les ajudes de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Entre d’elles arranjaments d'aparcaments, parcs infantils o energies renovables. Cal esmentar que hi ha una inversió prevista a la urbanització de Ca n’amat/ La Vall de més de 117.000 euros que implicarà arranjaments al Camí Ral, Parc de la Vall i l’enllaç del carrer Josefa Comellas. També enumerar la inversió en segona fase de la renovació del patí de butaques del casal cultural així com d’elements tècnics.

En el segon eix destacar l’augment en un 70% de les partides destinades a l’atenció a les persones i als serveis socials municipals. El govern és conscient de la situació actual i Ullastrell i el seu veïnat no s’escapa d’aquesta dura crisi econòmica. Per això s’han incrementat amb escreix les partides socials.

Finalment es destinaran 88.000 euros a activitats culturals, un sector molt castigat per la pandèmia i, al igual que en les inversions, el govern creu que s’ha d’aportar el granet de sorra des d’Ullastrell per revertir aquesta situació. Destacar finalment que es destinaran 15.000 a microcrèdits per a empreses i autònoms, a interès 0 per aquelles persones que ho necessitin.

En el darrer Ple extraordinari celebrat el passat 16 de novembre es va aprovar modificacions de crèdit per a les partides que han estat més esgotades així com per poder portar a terme algunes obres gràcies a  l’aixecament de la regla de la despesa. Entre elles l’arranjament del ferm del Carrer Assumpció. Una de les modificacions  de crèdit també era per l’arranjament i renovació del parc infantil de la plaça dels infants, on el govern lamenta que Junts per Catalunya hi votés en contra.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 10:42