Ullastrell augmenta un 200% els expedients per la instal·lació d’energia solar fotovoltaica en habitatges unifamiliars al municipi.

Dimarts, 1 de de febrer de 2022 a les 00:00

A Ullastrell ha crescut l’interès de les veïnes i veïns en la instal·lació d’energia solar fotovoltaica als seus habitatges.

L’any 2019 va entrar tant sols un expedient d’aquest tipus, al 2020 van entrar 7 expedients i el passat any 2022 van entrar per registre 14 expedients. D'aquesta pujada cal destacar, sobretot, que els preus de la factura de la llum s’han apujat i és per aquets motiu que moltes persones han optat per aquesta opció sostenible a casa seva. Totes les peticions per a instal·lacions, són per a habitatges unifamiliars.

Per aquest any 2022 es preveu encara més augment d’aquest tipus d’instal·lacions ja que només en el mes de gener han entrat 4 peticions i l’ICAEN ofereix ajudes per subvencionar a particulars aquest tipus d’instal·lacions d’energies netes.

I és que aquest model energètic és el que cal per ajudar a assolir la descarbonització total l'any 2050 que marca la UE. En les ordenances fiscals d’aquest ajuntament es fomenten les instal·lacions fotovoltaiques oferint bonificacions a l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

La tendència ha estat la col·locació de plaques de poca potència, ja que el 73% de les instal·lacions és igual o inferior a 5 kW. La potencia total instal·lada entre tots els habitatges és de 99,42kW.

Darrera actualització: 01.02.2022 | 12:28