Ullastrell comença la Programació cultural de tardor

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 00:00

La majoria d’actes que havien de formar part del Programa de Festa Major, anul·lada pel covid, configuren la Programació de tardor en la que s’ha prioritzat l’adaptació a les actuals recomanacions sanitàries. Les activitats inclouran música, activitats infantils, esport, curtmetratges, i molt més.

L'Ajuntament d'Ullastrell després de comunicar el passat 3 de setembre que finalment suspenia la Festa Major, prevista pel 18, 19 i 20 de setembre, ha reformulat els actes per tal de mantenir la Programació cultural al llarg de la tardor, de forma esglaonada. El Programa enguany adaptat a la prevenció de la COVID-19, ha descartat els actes més multitudinaris i s'han prioritzat aquells en què es pot garantir la distància entre persones.

La majoria d’actes tindran lloc davant l’Ajuntament, on es delimitarà l’espai específic pels actes, amb aforament limitat i amb controlat. El públic que vulgui assistir caldrà que faci reserva prèvia trucant a l’Ajuntament (937887262, de dilluns a divendres de 9 a 14h).

El consistori fa una crida a "gaudir-la amb responsabilitat" i, per tant, extremar la precaució pel que fa a l'ús permanent de la mascareta a l'espai públic i el rentat freqüent de mans. En entrar i sortir de cada acte, els assistents s'hauran de rentar les mans amb gel hidroalcohòlic, que facilitarà l'organització. I els seients estaran sempre disposats per garantir la distància de seguretat, que hauran estat assignats amb antelació a través de la reserva prèvia.

El programa d'actes començarà aquest dijous 17 de setembre a la tarda (17.30) amb l’espectacle de titelles “Daltabaix” que la Cia. Matito pre-estrena després d’una residència artística al teatre del Casal Cultural, abans d’estrenar l’obra a les festes de La Mercè de Barcelona. El divendres 18 de setembre arriba l’esperada cantant Queralt Lahoz, amb un concert que combina flamenc i sons urbans i que la situa en una de les veus que despunta en l’escena musical actual.

Al llarg de setembre, octubre, novembre i desembre podrem gaudir gratuïtament d’activitats infantils com els habituals “Conte va conte ve”, i l’Hora del conte del Bibliobús La Mola, Circ amb la cia. Pessic de circ i el seu espectacle “Sidecar”, actes especials per la Castanyada, com el Joc de Nit per a joves, un maridatge de vins dolços i rancis locals acompanyat amb el grup de música Bluebell, o el conte teatralitzat de “L’aventura de Maria Castanya”, amb l’actriu La Panero. També comptarem amb el cicle de cinema “Tocats pels Oscars” que va quedar suspès la primavera passada pel confinament, i es reprèn al Casal Cultural amb la meitat de l’aforament de la Sala d’Actes, i les mesures sanitàries corresponents. Un dels actes amb més repercussió local serà “Bruna, entre cametes!” de la cia. local GATU, que proposa una descoberta dels secrets que hi ha darrere del muntatge teatral “Bruna”, que amb més d’un any sobre els escenaris i un munt de premis, ens conviden a través de la música a descobrir les sorpreses que tenen a punt per la nova temporada. L’esport també tindrà el seu lloc en aquesta programació al llarg del 8 de novembre, amb activitats per tots els públics: jornada lúdico-esportiva per infants i joves, amb un castell inflable, circuit de punteria i frisbee al pal, una excursió pel Bolet amb parades per estirar el cos per majors de 60 anys, i a la tarda, el Campionat de petanca. També hi haurà espai pels aficionats al Sudoku, amb l’habitual campionat que es fa sempre a la Festa Major. La Programació de tardor es completarà dissabte 19 de desembre amb la tercera edició del Festival de curtmetratges d’Ullastrell Ras i curt.

Quatre mesos plens d’activitats per mantenir viva la cultura al poble d’Ullastrell, de forma segura, més que mai. Us hi esperem!

Darrera actualització: 15.09.2020 | 14:35