Ullastrell torna a incomplir les restriccions de la sequera

Dimarts, 26 de març de 2024 a les 00:00

Segons les dades del mes de gener i febrer Ullastrell ha tornat gastar més aigua de la permesa pel pla de Sequera de la Generalitat de Catalunya.
Aquest darrer mes de febrer, per exemple, Ullastrell ha consumit 231 litres per habitant/dia quant bona part del mes estava limitat a 200 litres habitant i dia. Tot i això cal remarcar que en els mesos de gener i febrer del 2024 s’han abocat 4.000 m3 menys que en el mateix període de l’any 23 i per tant, aquesta dada fa constatar l’esforç de la ciutadania en l’estalvi d’aigua.

Per altra banda l’ACA ha imposat finalment una multa a l’Ajuntament de 2.059’95 € per l’excés de consum del passat mes de setembre.
L’Ajuntament, conjuntament amb l’empresa concessionària, han iniciat una sèrie de mesures a fi de millorar el rendiment de la xarxa. En aquest sentit es portaran a terme de forma immediata inversions en infraestructura tècnica per valor de 18.971’69€ per poder sectoritzar la xarxa del nucli urbà amb més fiabilitat. També s’han realitzat campanyes de detecció i localització de fuites (amb prelocalitzadors: correladors i geòfon).En els darrers mesos s'ha fet tota la xarxa del Cal Jep, i part de la xarxa de Can Amat i de la xarxa “Poble” sense èxits considerables.


S’ha constituït també un comitè tècnic de la sequera (Govern, Serveis Tècnics i Empresa adjudicatària) per poder fer un seguiment més acurat i per a la presa de decisions respecte al consum d’aigua. Una de les mesures que s’ha decidit és baixar la pressió de l’aigua en el sector del nucli urbà. També es faran observacions sobre el consum nocturn (per detectar possibles fuites) així com demanar a l’ACA la L’Ajuntament va demanar a ACA subvencions per a la millora de la xarxa per valor de 606.548’49 € dels quals han estat atorgats a Ullastrell un total de 300.000 €. Aquesta injecció de diners ha de suposar una millora important en la xarxa en baixa del municipi.

Darrera actualització: 26.03.2024 | 09:09