Voleu assaborir els productes de la terra on es produeixen?
Voleu assaborir els productes de la terra en el mateix lloc on es produeixen? Aprofiteu aquest pont de desembre per gaudir dels sabors de sempre a Ullastrell
La vila d’Ullastrell és coneguda com el rebost del Vallès. Això és degut al fet que aquest municipi del Vallès Occidental manté ben viva l’elaboració de productes artesans i de proximitat, nascuts de la terra i cultivats pels nostres pagesos. A banda de tastar una gran varietat dels productes més autèntics; aquest pont de desembre, podreu viure una experiència única: veure com s’elaboren aquests aliments als cellers, les granges i els forns d’aquest municipi.
Així doncs, si visiteu el Forn Anglada - Cal Forner, podreu descobrir el procés d’elaboració artesanal d’un dels senyals d’identitat d’aquesta vila: els xaumets, unes delicioses galetes, elaborades a base de mantega, sucre, crema de llet i farina amb forma de divertides cares. Als forns d’Ullastrell, també podreu assaborir l’autèntic pa de pagès cuit amb llenya, que s’ha convertit en un dels principals reclams d’aquesta vila; doncs, està fet de manera totalment artesanal i amb fermentació natural. També, podeu aprofitar per visitar el Celler de Can Morral del Molí, on encara es produeix l’oli ecològic de forma artesanal a partir de les nostres varietats d’olives autòctones: les becarudes i també, les arbequines. Però, a banda de fer tastets d’oli, també podreu assaborir unes llaminadures ben originals, fetes amb oli ullastrellenc.
Els làctics també s’elaboren de forma artesanal a la granja Núria d’Ullastrell. Aquí podreu assaborir el formatge Cendrat d’Ullastrell, elaborat només amb llet de cabra, semicurat i madurat durant dos mesos en caves naturals. Es tracta d’un formatge de gran personalitat que es caracteritza per estar envoltat per una escorça de cendra. I això no és tot, aquí també s’elabora el mató, recuit i tendal, també produïts amb llet de cabra, ideals per posar-los a les amanides o a les postres.
Si sou amants dels vins i licors, res millor que visitar el Celler d’Ullastrell, on podreu degustar i veure de primera mà, el procés d’elaboració de la mistela, un vi dolç semifermentat, elaborat amb raïm blanc de la varietat xarel·lo, ideal per acompanyar pastissos, postres i alguns formatges; el vermut, elaborat a partir de vins rancis macerats durant un any amb herbes aromàtiques, espècies i fruita, dins bótes de fusta de castanyer i molt apreciat per fer l’aperitiu i també el vi ranci, un licor sec tradicional que, un cop envellit, adquireix el color d’or vell i que també és conegut com a vi bo o vi de pair. Aquí, també podeu tastar llaminadures artesanes i naturals fetes amb cava o vi negre.
I això no s’acaba aquí. A la nostra vila, també podreu omplir el vostre cistell amb altres exquisits productes de la terra com: els calçots, les cireres, les fruites i hortalisses, la mel d’Ullastrell, els tomàquets, les verdures -com les nostres exquisides faves-, les ametlles i avellanes torrades, els bulls farcits amb molts gustos diferents: bolets, espinacs, formatges, escalivada, melmelada de tomàquet i rotlle de cabra…; les nostres coques de brioix, 100% tradicionals, elaborades seguint la recepta de l’avi Josep amb ingredients de primera qualitat com: l’ametlla, els pinyons, la fruita i la crema, entre molts d’altres.
Aquests dies de pont, veniu a Ullastrell i aprofiteu per tastar en família els sabors de sempre. Us encantaran!
En aquest enllaç, podeu trobar tots els productes 100% d’Ullastrell.