Introducció

Informació del terme municipal

Situació

Ullastrell, està situat entre Terrassa i Martorell per la C-243 i també es comunica amb el poble de Sta. Maria de Vilalba i Olesa de Montserrat per la BV-1202. Molt a prop de la ciutat de Barcelona, dins del Vallès Occidental.

Situat en un turó, a una alçada de 342 metres, amb un terme de 7,32 km cuadrats i 2043 habitants (2015), el poble és una serpentina que s´allarga per una carretera des d´on podem gaudir d´un panorama priviliegiat que va des de la mar Mediterrànea fins als Pirineus, dominat per la muntanya de Montserrat.

Ullastrell, amb miradors únics, és una bona balconada natural oberta als quatre punts cardinals. A dues passes de les principals autopistes, autovies, estacions de ferrocarrils del Rodalies RENFE i dels FFCC de la Generalitat de Catalunya, i els aeroports de El Prat i Sabadell.

Un poble que ens permet gaudir d'unes vistes privilegiades, obertes als quatre punts cardinals, que van des de la mar Mediterrània fins als Pirineus, amb la muntanya de Montserrat de protagonista.

El seu terme municipal es troba al límit comarcal amb el Baix Llobregat i entre els municipis de Viladecavalls, Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Abrera.

Juntament a les espectaculars vistes, a Ullastrell també hi podem trobar el campanar modernista de Santa Maria d'Ullastrell, obra de l'arquitecte Lluís Muncunill, o les festes de Serralavella, que tot i extingides a la gran part del territori Català, segueixen pervivint en aquest municipi vallesà.

Darrera actualització: 22.12.2014 | 09:37
Darrera actualització: 22.12.2014 | 09:37