Servei d'ajuda a domicili: atenció personal i neteja de la llar

El servei d'ajuda a domicili comprèn dos tipus de servei:

  1. L'atenció personal, que es dirigeix fonamentalment a la cura de la persona o persones ateses en el domicili i el suport a l'entorn cuidador. Inclou tasques de suport en la higiene i cura personal, suport en el control de l'alimentació i la medicació, mobilització de la persona. També pot incloure tasques d'acompanyament, d'ajuda en l'adquisició d'hàbits i altres complementàries.
  2. La neteja de la llar, que és un servei de suport a la neteja ordinària de l'habitatge i al seu manteniment en condicions acceptables d'higiene i salubritat.

Quin cost té:

Aquest servei té un copagament que esdevé d'un varem en funció de les condicions individuals de la persona sol·licitant. Dins de la llei de la Dependència i en funció del grau que tingui l'usuari/a del servei, és possible convalidar-lo en forma

Qui pot sol·licitar-ho:

a) Persones en situació de dependència reconeguda segons la llei 39/2006 per a la promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència (LAPAD)
b) Persones en situació de dependència no reconeguda per la realització de les activitats bàsiques de la vida diària i/o amb deteriorament cognitiu, que:
• Viuen soles i no tenen suport sociofamiliar permanent per atendre les seves necessitats bàsiques.
• Viuen amb altres persones que no poden atendre la totalitat de les seves necessitats bàsiques, o els hi cal un suport.
• No tenen recursos econòmics suficients per obtenir el suport que necessiten
c) Persones en situació de risc o de vulnerabilitat temporal, que requereix una actuació urgent o una intervenció temporal per evitar el deteriorament
d) Persones i/o famílies en situació de risc social per:
• Manca de capacitat o hàbits per l'cura personal i en la relació amb l'entorn.
• Manca de capacitat o hàbits per l'organització de la llar, familiar i per l'atenció als membres de la família, especialment dels infants i la seva relació amb l'entorn.

Ajuntament d'Ullastrell

C/ Serra, 17 - 08231 Ullastrell - Barcelona (Espanya)
Telèfon: 93 788 72 62
Adreça electrònica: ullastrell@ullastrell.cat
Lloc web: www.ullastrell.cat/
Horari:  
De dilluns a divendres de 9 h a 14 h i els dimecres de 16:30 h a 19:30 h
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 23.09.2016 | 12:24